maanantai 31. elokuuta 2009

SANOMALEHTIEN SENSUURIA JA PROPAGANDAA

Kesällä 2009 Suomen Kuvalehti ja monet sanomalehdet ylistivät pääkirjoituksissaan korkeimman hallinto-oikeuden presidenttiä ja tämän valtamietintöä, mainitsematta lainkaan tämän ruotsalaistamistyötä: KHOn pressa oli vuosina 1999-2003 kielilakikomitean puheenjohtaja.


Kuvassa Nelosen uutiset 13.3.2009 uutisoimassa venäläisten maakaupoista (harhaanjohtavasti) toisen kaupallisen tv-kanavan uutisoitua venäläisten ostettua maata puolustusvoimien linkkien ja varuskuntien läheltä - tämän Nelonen ja Sanoma-konsernin lehdet sensuroivat. Kuten myös kaikki ruotsalaisasiat, kielilaista ei Nelosella ole ollut ainuttakaan juttua; asiatonta propagandaa kyllä oli ennen kielilakiäänestystä.

Ammattiliitot eivät millään tavoin puolustaneet työläisiä kiristyneiltä ruotsin kielen taitovaatimuksilta, kielilakikomitealle toimittamissaan lausunnoissa eikä myöhemminkään.
SAK:n vanhat pierut suorastaan tukevat rkp:n ja Ruotsin hallituksen imperialismia.



Ruotsalaisministerit muuten vierailevat Suomessa usein mm. käskemässä poliitikkojamme eivätkä sanomalehdet kerro näistä vierailuista mitään. Ja silloin kun vierailuista suomenkielisetkin sanoma- ja aikakauslehdet kertovat, niissä on aina suur-Ruotsin propagandaa. Esimerkiksi lehdet ihailevat Ruotsin 1600-luvun sotajoukkojen sankaritöitä eri Euroopan maissa näiden ryöstäessä ja murhatessa siviilejäkin. 1500-1700-luvuilla Ruotsi oli Euroopan laajentumishaluisin ja väkivaltaisin maa eivätkä Suomen sanomalehdet kerro tästä koskaan - ruotsalaisasioitten sensuurin vuoksi. "valhe, emävalhe, sanomalehti".



Seuraavaakaan asiaa on turha etsiä lehdistä: Suomen evankelisluterilainen kirkko ilmoitti vuonna 2003 laittavansa kielilain jäihin kahdeksi vuodeksi (ehkä kielilain kireiden ja yliampuvien vaatimusten vuoksi), mutta suur-Ruotsia ihailevat poliitikkomme määräsivät kirkon hyväksymään kielilain.
Poliitikot käskevät monia muitakin järjestöjä, mm. Punaista Ristiä, ihmisoikeus-, tiede- ja pakolaisjärjestöjä ja osittain ulkomaalaisjärjestöjä. Ja oikeuslaitos on Suomessa ainakin hovioikeustasolta ylöspäin täysin poliittinen.


Kuvassa Nelosen uutisten Pasi Tuohimaa tammikuussa 2009. Nelosen uutiset ei ole juuri kertonut eri järjestöjen poliittisista kytkennöistä.